Sfaturile bunicilor voastre

scrisPagina aceasta este dedicată sfaturilor bunicilor voastre. Dacă ştiţi mici trucuri legate de bucătărie , de curăţenia casei, de îngrijirea personală vă rog să le împărtăşiţi aici sub forma unui comentariu. Este păcat ca înţelepciunea şi practica bunicilor noastre să se piardă.

38 răspunsuri

  1. Garanţia că mierea este veritabilă

    Cumpărătorul trebuie să ştie măcar atît: mierile false nu zaharisesc, în timp ce toate mierile veritabile cristalizează (în afară de mierea de mană!).

    În unele cazuri, cumpărătorul este îmbiat cu miere de fenicul ori de zmeur cînd cere miere de salcîm (culorile lor sînt apropiate), iar mierea de floarea-soarelui poate „trece” drept miere polifloră (cea mai valoroasă din punct de vedere terapeutic)”.Prin fierbere, mierea îşi pierde proprietăţile terapeutice.

  2. Denumit si ,,ulei de frumusete” pentru ca hidrateaza si catifeleaza tenul, uleiul de masline este ideal pentru mastile rapide care se pot prepara si aplica acasa.

    Pont: uleiul de masline mai poate fi folosit si pentru demachiere daca i se adauga un strop de crema.

  3. Multumesc mult Gingasia. Te mai astept si cu alte sfaturi.

  4. Carnea de curcan, laptele, bananele, nucile si ouale sunt cateva dintre alimentele care reusesc sa ne binedispuna. „Secretul” vine de la triptofan, o substanta continuta de aceste alimente.

  5. Uleiul de masline

    Denumit si ,,ulei de frumusete” pentru ca hidrateaza si catifeleaza tenul, uleiul de masline este ideal pentru mastile rapide care se pot prepara si aplica acasa. O lingura de ulei de masline obtinut prin presare la rece poate fi combinat, in functie de ten, cu galbenus de ou (ten uscat), cu doua linguri de smantana (ten matur), cu zeama de la un sfert de lamaie (ten gras), cu un morcov ras (ten bronzat). Se lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta. Efect: luminozitate si riduri estompate.

  6. Peeling Corporal…Ieftin, Natural, Eficient

    Dupa ce ai baut cafeaua de dimineata nu arunca zatul. Foloseste-l in loc de peeling corporal. Insista mai ales in zonele cu piele ingrosata (calcaie, coate, genunchi) sau pe zonele cu celulita. Folosit 1-2 pe saptamana imbunatateste vizibil aspectul pielii, care va deveni mai neteda si catifelata.

  7. LA MULTI ANI , BINE TE-AM REGASIT!

    Pt mahmureala se poate folosi sucul proaspat de mandarine. Acesta inlatura indigestia si starea de greata. Se pot manca si mandarinele ca atare. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

  8. Beneficii ale rodiei:

    * Sucul de rodie este deosebit de bogat în antioxidanţi, fiind foarte bun în prevenirea cancerului, a afecţiunilor cardiace şi a bolii
    Alzheimer.

    * Polifenolii şi antocianinii, antioxidanţii din rodie, pot încetini evoluţia cancerului la prostată, întăresc sistemul imunitar şi combat anemia

    * Sucul de rodie este un remediu împotriva gripei, având ca efect combaterea uneia dintre cauzele acestei boli, stresul oxidativ.

    * Seminţele de rodie sunt un excelent adjuvant în diogestie, deoarece conţin flavonoizi, substanţe care contribuie la scăderea masei corporale, fiind recomandate în curele de slăbire.

    * 100 de ml de suc de rodie asigură 16% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult

    * Extractul de rodie nu conţine calorii sau zahăr

    * Sucul de rodie are efecte antibacteriene asupra plăcii dentare

    SURSA: EVZ.RO

  9. Detoxificarea rinichilor constă în consumul a doi litri de lichide. Dacă acest lucru nu se realizează, va trebui să apelăm la cure periodice cu ceaiuri din plante care contribuie la eliminarea toxinelor. Astfel, se recomandă ca trei dimineţi consecutive să bem suc de mere, minimum 200 ml.

    Sursa: jurnalul.ro

  10. Buna ziua.As dori sa stiu daca cunoaste cineva cu ce pot inlatura definitiv parul de pe fata.O metoda si un produs natural sau plante medicinale sigure.Multumesc.D

  11. Dupa ce ai sters interiorul frigiderului pentru a schimba mirosul de mancare din-nauntrul lui combina un pahar ce apa cu un sfert de pahar de otet de care ai si apoi inmoaie o carpa in aceasta solutie obtinuta dupa care sterge interiorul frigiderului.

  12. Petele de ceara de pe haine sau covoare.canapele sau price tesaturi de scot foarte repede daca punem un ziar peste pata respectiva si apoi calcam cu fierul de calcat peste ziar.

  13. Un bun dezinfectant al ustensilelor de manechiura-pedichiura si al altor ustensile din metal inclusiv cutite este Betadina pe care o putem cumpara de la farmacie fara prescriiptie si nu costa foarte mult in jur de 12 lei.

  14. un sfat foarte eficient cel putin pentru mine pentru eliminarea cosurilor.dimimeata cand ma trezesc inainte sa ma spal pe dinti chiar pana sa ma dau jos din pat pun putina saliva pe deget si imi dau cu ea unde am cosuri.poate multe vor rade cand vor citi acest sfat dar este foarte eficient il stiu si eu de la o doamna din india.incercati si o sa vedeti rezultatul.

  15. Puneti sare de bucatarie peste petele de pe aragaz ,lasati sa actioneze o jumatate de ora.Apoi indepartati sarea cu apa calduta ,iar aragazul va straluci.

  16. Folositi apa amestecata cu praf de copt pentru a curata chiuveta,fie ca sunt smaltuite sau din inox.

  17. Pantofii albi si gentile de culoare deschisa se curata cu spuma de albus sau cu lapte crud.

  18. Ramele din lemn de stejar se curata cu lapte dulce si dupa ce se usuca se lustruiesc cu o carpa moale.

  19. Petele de pe pereti pot fi curatate cu o solutie compusa din 50 gr amoniac,50 gr sapun ,50 gr alcool si apa

  20. Obiectele din nichel pot fi curatate cu scrum de tigara.

  21. Petele de funingine de pe covoare se scot frecandu-le cu sare de bucatarie.

  22. Tencuiala de pe geamuri se poate curata cu detratant.

  23. Covoarele se pot curata cu ceai verde concentrat,care si improspateaza culorile.

  24. Cratita in care a ars mancarea se presara pe fund cu sare grunjoasa si se lasa o ora.Apoi se spala bine cu apa calda.

  25. Petele de rugina de pe faianta dispar frecate cu panza imbibata in petrol.

  26. Pentru a inlatura depunerile de piatra din electrocanice,se pune otet in loc de apa si se lasa sa fiarba.

  27. Pentru a curata mucegaiul de pe pereti se freaca cu un burete inmuiat in clor.Dupa ce se usuca se aplica „apa de sticla”(silicat de sodiu) si nu se va mai face vreodata mucegai.

    • am gletuit peretii iam slefuit si apoi am dat cu apa de sticla….dupa ce sa uscat peretii am dat cu lavabil…acum apare un puf alb pe peretii dati cu apa de sticla care il dau jos la doua zile cu o cirpa uscata…peretiii sint uscati ce este acel puf alb….care apare mereu…peretii ramin albi in continuare

    • Cu ce se aplica apa de sticla pe perete? Eu am probleme numai la baie,pe un singur zid,nu mai scap de mucegai,se mentine alb numai dupa ce am spalat cu clor,dar reapare dupa cateva zile. Te rog frumos spune-mi ce trebuie sa fac..dupa ce dau cu apa de sticla va trebui se zugravesc peretele,trebuie sa folosesc apa de sticla si pe exteriorul zidului,sau e suficient i interior????

  28. Inlaturati petele de rugina lasate de calorifere pe perdele,punand felii de lamaie proaspata taiate peste pete si frecand pana dispar.
    Zatul de cafea diluat in otet si apa(parti egale) curata cristalul si sticla.
    Pentru a scoate guma lipita pe haine,bagati haina la congelator ,dupa care spalati-o normal.
    Hota din bucatarie se curata cu apa in care s-a dizolvat sapun,apoi cu spray de curatat geamurile ,pe baza de alcool.
    Pentru a indeparta depunerile de calcar din baie,puneti un pliculet de sare de lamaie peste suprafetele afectate si lasati sa actioneze 5 minute,apoi stergeti.
    Gratarele de cuptor se pot curata usor si fara mari cheltuieli,lasandu-le peste noapte/zi intr-un sac de plastic rezistent impreuna cu o jumatate de ceasca de amoniac alimentar.
    Crusta fosrmata pe fundul oalelor dupa fierberea laptelui se poate indeparta foarte usor daca fierbeti o ceapa timp de cateva minute in vasul respectiv.
    Pentru ca dintii sa devina la fel de albi ca cei din reclame,trebuie sa-i frecam cu partea interioara a unei coji de lamaie netratate.
    Pentru a indeparta petele de pix de pe haine ,frecati zona respectiva cu dizolvant de unghii iar apoi cu alcool amestecat cu apa.Daca pata e proaspata puteti freca dupa ce puneti putin lapte.
    Petele de vin rosu ies daca le curatati cu apa in care a fiert fasolea uscata.
    Daca aveti o oala,un ibric sau chiar o chiuveta pe care nu o puteti curata,lasati-o cateva ore in resturile de rosii folosite la bulion.Veti fi surprinsi de rezultat.

  29. Buna ziua…am nevoie de mare ajutor p care sper sa il primesc aici!Acum cateva zile fiind grabita sa plec la munca nu am mai intins masa de calcat sa imi calc hainele si am avut proasta inspiratie sa calc p canapea,direct pe cearceaf si fara sa fiu atenta am lasat niste urme frumoase !nu stiu cu ce sa o curat acum sa iasa petele…v-as fi recunoscatoare pt ajutor…o zi frumoasa

  30. Guma lipita de haine se ia foarte usor cu acetona

  31. Buna ziua. Am si eu o intrebare…cineva mi-a stropit din greseala masina cu piatra vanata. Cu ce se scot aceste pete?

  32. Cum pot scapa de petele lasate de galbenusul oului de prepelita pe un tricou alb ??

  33. Am spart o sticluta cu lac de unghii si a sarit pe usa sifonierului . Am incercat cu fixativ .Nu a iesit . Ce sa fac?

Lasă un comentariu