Câte chimicale ajung pe pielea ta zilnic


Când vezi rafturile frumos aranjate din supermarketuri şi magazinele de cosmetice, cu tuburi colorate şi îmbietoare ce îţi promit tinereţe fără bătrâneţe, ultimul lucru la care te gândeşti este numărul imens de chimicale pe care le aplici zilnic pe pielea ta.Mai exact 515.

Cifra reiese dintr-un studiu realizat de firma Bionsen , publicat pe mailonline şi care arată câte chimicale de sinteză sunt aplicate în fiecare zi  de o femeie ce se îngrijeşte în mod normal. De la săpun, şampon, creme de faţă sau de corp la produsele de machiaj toate conţin diverse substanţe care au efecte secundare : iritaţii, alergii, dezechilibre hormonale, probleme de fertilitate şi altele la fel de „minunate”

E destul de  greu să elimini toate aceste produse din rutina zilnică dar nu imposibil. Tot ce trebuie să facem e să ne întorcem un pic spre natură. Nu ştiu dacă aţi observat dar multe din cosmeticele minune pretind că au în compoziţie extracte din plante, ulei de măsline, miere de albine. Şi atunci de ce să le folosim când pe lângă ele sunt un munte de chimicale. De ce în loc de o mască cu miere de albine cumpărată din supermarket să nu folosim o mască făcută rapid în casă, de ce în loc de balsam să nu încercăm o mască pentru părul casant,  de ce pentru acnee să nu încercăm un remediu pe bază de argilă, suc de roşii sau oţet de mere ?

Variante sunt şi le putem încerca pentru ca, pe lângă frumuseţe, să avem şi sănătate.

2 răspunsuri

  1. eu folosesc numai produse naturale si credca am un ten destul de curat

  2. Un articol de tinut minte!
    Ar trebui sa fim mai constienti cand ne cumparam creme si alte produse cosmetice si sa ne gandim serios la posibilitatea de a ne crea propriile noastre masti facute in casa. Cu noile tehnologii, nu avem nevoie decat de dorinta de a cauta informatiile de care avem nevoie pentru a face orice tip de creme, masti sau lotiuni corporale.

    Foarte bun!

Lasă un comentariu